Ràdio Sabadell 94.6fm busca nou director… O no. O sí, però amb el mateix Estil.

Actualització:

Aquí teniu el link al PDF on hi ha la convocatòria: http://ca.sabadell.cat/Seleccio/d/Bases%20director_CASSLU.pdf

Des que sóc membre del Col·legi de Periodistes que m’he convertit en un ionqui d’apuntar-me als cursos que fan. Vaig a la web, miro quins estan disponibles i vinga, fot-li que són cursos que me’ls paga el SOC i són gratis i molen que t’hi cagues i són chachi pirulis i també puc accedir a la borsa de treball i… ui.

Ara que ho dius, això de la borsa de treball. Avui m’he trobat amb això:

Captura de pantalla 2013-05-21 a les 12.55.38

Vaja. Feia temps que corria la veu que es canviava el director de Ràdio Sabadell 94.6fm, però mai s’havia donat una data en concret, perque ja feia temps que se li havia acabat el mandat. El primer impuls ha sigut twittejar-ho

I el segon, fer còrrer la veu pel Whatsapp. Era una notícia prou interessant com per que els companys de la professió i els que estan als mitjans locals se’n fessin ressó.

Abans de tot, no és que tingui res en contra del Marc Sabater, de fet em sembla un bon paio. El conec des de fa moltíssim temps, quan anava a la Joventut de la Faràndula, i sempre ens hem tractat amb respecte i cordialitat. Però ja era hora que deixés Ràdio Sabadell d’una vegada per totes. Pel bé de la ràdio, pel bé de Sabadell, pel bé dels ciutadans que paguen els seus impostos i pel bé, també, de la democràcia. Que la Ràdio Sabadell 94.6fm que va començar com una ràdio municipal amb un programa ambiciós s’acabés convertint en un instrument polític dels qui manaven a l’Ajuntament també va ser en part per la seva culpa. Perquè o no va saber parar-li els peus al Bustos o perquè no se’n va anar a temps. Però fa temps que també, per qüestions administratives i polítiques, hauria d’haver sigut apartat del càrrec.

La oferta de feina remet al document en PDF amb la convocatòria oficial pròpia digne d’ocupar un càrrec com aquest. Però el que m’ha sorprés, és que aquest document va ser signat el 12 d’abril del 2013. És a dir, que la convocatòria oficial està oberta des de fa més d’un mes. I després també m’ha sorprés, quan he tornat a fer l’scroll cap amunt, és que la data límit de presentació de sol·licituds és el 24 de maig. És a dir, que només hi ha un marge de temps fins aquest divendres per presentar una candidatura a un càrrec com el de director d’una ràdio local d’una ciutat de més de 200.000 habitants.

Si jo ja suo tinta quan he de presentar candidatura per certes feines on el sou és de 24.000€ l’any i he d’anar posant el formulari en pausa de manera repetida fins que envio la candidatura, no vull ni saber fins a quin punt s’ha de suar (i de pressa, de pressa!) per arribar a temps per una convocatòria d’un lloc de treball on el sou base és de gairebé 50.000€ (bruts) + 6.000 variables per objectius.

Hm. Una setmana…

Primer penso que potser hi deu haver hagut algun error però llegeixo, i ho podeu llegir vosaltres al mateix PDF, literalment: “1.- La convocatòria pública es realitzarà a través dels mitjans de comunicació institucional i especialment del web http://www.sabadell.cat i mitjançant un anunci en la premsa local i a través del Col·legi de Periodistes.”

L’anunci al Col·legi de Periodistes data d’avui mateix… però i el de la web de l’ajuntament? Així que vaig a la web i segueixo el recorregut: Treball i empresa > Oferta Pública de Ocupació > Concursos Públics > Procés per la selecció del director/a de l’empresa COMUNICACIONS AUDIOVISUALS DE SABADELL, S.L.U. (O el que vé a ser el mateix, director/a de Ràdio Sabadell 94.6fm)

Captura de pantalla 2013-05-21 a les 14.05.30

… I no hi veig cap data de publicació! Però potser, penso, que això també és normal, que els de l’Ajuntament són una colla de manefles que no posen les dates del que pengen normalment i que no ho han fet pas amb mala fé… Però vaig a les altres dues opcions pels concursos públics. I…

Captura de pantalla 2013-05-21 a les 15.05.12

Captura de pantalla 2013-05-21 a les 15.05.34

Tenen data o tenen una referència de data del DOGC.

Des de l’Ajuntament, es defensen dient que: “No es tracta d’una oferta pública, sinó d’una empresa mercantil de capital íntegrament públic i que en aquest cas la normativa estableix que cal garantir publicitat i concurrència, que és el que s’està fent, pels mitjans municipals, el col·legi, etc…” i també que “l’austeritat obliga”.

En altres paraules: quan jo pregunto “On aneu?” ells em responen “Porto patates”. No era precisament la resposta que volia, però almenys és una resposta, que ja és alguna cosa.

Però què voleu que us digui? Jo no trobo just que una convocatòria que està signada el 13 d’abril per un dels càrrecs més cobdiciats de l’espectre radioelectric local es publiqui quan queden quatre dies pel tancament. I la resposta de l’Ajuntament m’ha deixat molt a desitjar. No és de rebut que per austeritat entenguem que no s’hagin de datar les convocatòries a la web oficial de l’Ajuntament o que enviar una convocatòria al Col·legi de Periodistes (on, per cert, si no ets col·legiat no pots veure la oferta de treball al complet!) costi tants diners!

De totes maneres, l’Ajuntament, segons indica en la seva web “Posa en pràctica la igualtat d’oportunitats entre dones i homes en tots els llocs de treball”. Però com que han contestat que Ràdio Sabadell 94.6fm NO és l’Ajuntament sinó una empresa 100% pública i pagada per tots els contribuents de la ciutat, potser que això de la igualtat d’oportunitats no s’hi aplica. De fet, tampoc hi diu res al PDF.

1 comentari

Filed under Periodisme

One response to “Ràdio Sabadell 94.6fm busca nou director… O no. O sí, però amb el mateix Estil.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s