La importancia de l’any sabatic

Avui llegeixo a les primeres pàgines de societat de La Vanguardia que els espanyols ho tenim difícil per fer un any sabàtic, ja sigui mentre estem treballant, estudiant o justament desprès d’acabar els estudis universitàris. Aquells qui demanen un any sabàtic per anar-se’n a viatjar solen ser vistos com uns mandrosos o uns ganduls que se’ls hi han caigut els anells desprès de treballar durant X anys a la mateixa empresa, amén de la por que tenim la gran majoría de la població de trobar-nos un dia al carrer, ja que aquells que se’n van també són vistos com uns traïdors i la seva tornada al lloc de feina sol ser amb por.
Però l’any sabàtic no nomès serveix per presumir de la nostra feblesa o nomès per fer explícit que estem farts amb la vida rutinària que ens porta de casa a la feina i de la feina a casa de dilluns a divendres. Sinó que també pot ser més productiu que tota una vida treballant. Un any sabàtic ajuda a relativitzar les coses, un concepte necessari aquí amb els polítics que ens ha tocat patir, i ens ensenya altres maneres de viure la nostra vida.
Això sí, un requisit indispensable perque un any sabàtic sigui profitós és que aquest s’ha de pendre com una cerca de noves experiències. No val l’any sabàtic per fugir d’una situació d’estrès o per desmarcar-se o com a situació forçosa. S’ha de pensar amb les aplicacions que pot tenir aquest any sabàtic, si no, simplement hauría estat temps perdut.

Anuncis

1 comentari

Filed under any sabàtic, treball, universitat

One response to “La importancia de l’any sabatic

  1. Christina

    Jo estic d’acord amb l’any sabàtic, de fet a altres països com Suïsa cada tres anys els mestres en poden fer un, i a més, pagat!!!

    Aquí l únic que ens deixen fer, una vegada tenim les oposicions acabades, és que ens guardin la plaça durant X temps, però de pagar res.

    És important canviar d’aires de tant en tant, tot necessita una oxigenació per poder seguir endavant o per platejar-te reptes nous o canviar coses.

    Si ara per ara està mirat malament és perquè qui ho fa crea l’envega del que es queda perquè ell no té “collons” de canviar la seva rutina!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s